درمان کرونا با پلاسمای خون بهبود یافتگان

اخیراً و با شیوع ویروسی عجیب و ناشناخته به نام کرونا دلهرهای شدید در دل تمامی مردمان جهان به وجود آمده است که نکند این بیماری به آنها نیز منتقل شده و باعث مرگشان شود بنابراین دانشمندان و مراکز تحقیقاتی به این فکر فرو رفتند تا درمانی برای این بیماری پیدا کنند. مدتی پیش چین اعلام کرد که با استفاده از پلاسمای خون افراد بهبود یافته و تزریق آن به افراد بیمار و ناقل میتوان باعث بهبود و درمان آن شد. اما آیا این موضوع حقیقت دارد و میتواند راه درمان کرونا به وسیله پلاسما باشد. در این بخش قصد داریم تا شما را بیشتر با این موضوع آشنا سازیم و بتوانیم کمکی به شما عزیزان کرده باشیم.
آیا درمان کرونا با پلاسما حقیقت دارد؟
دکتر حسن ابولقاسمی در این باره گفت که ایران سالهاست که از این روش برای درمان بیماریهای مختلف استفاده کردهاست و ایران تحقیقات خود را درمورد این موضوع رسماً از یک اسفندماه کلید زد. به طوری که از آن زمان تا به حال با دریافت پلاسما از 24 نفر توانستیم 12 نفر را درمان کنیم که این آماری به نسبت خوب به شمار میرود.
در دیگر تحقیقات ایرانیان آقای علی اکبر پور فتحاله گفت سلولهای لنفوسیتی بی که در حین بیماری و ویروس در بدن پادتن تولید میکنند در پی یک عفونت و برای ایمنی آنتی بادی تولید میکنند که باعث واکنش آنها با ساختار آنتی ژنی عامل عفونت میشود و در ادامه گفت که این آنتی بادی بعد از کنترل و حذف عامل عفونی مدتی در پلاسمای خون فرد باقی میماند و با انتقال آن از فرد بهبود یافته به افراد مبتلا میتواند موجب فروکش کردن بیماری و درمان بیمار شود.
در ادامه قصد داریم نتیجه بررسیها و تحقیقات محققان در سایر کشورها را بررسی کنیم و ببینیم که آیا این موضوع که درمان کرونا با پلاسما ممکن است آیا حقیقت دارد یا خیر؟
برای مثال یک شرکت داروسازی در ژاپن با تولید دارویی از بدن بیماران بهبود یافته انواع پروتئینها را از بدن فرد گرفته و به فرد بیمار تزریق میکنند تا بدن بتواند با استفاده از پروتئینها در برابر بیماری مقاومت کند. همچنین در دانشگاه جان هاپکینز محققان به این نتیجه رسیدهاند که میتوان با استفاده از آنتی بادی که از طریق پلاسما به دست میآید به درمان بیماران کووید 19 پرداخت بدین شکل که پلاسما را از خون جداسازی کرده و در ادامه به جدا کردن سموم و عوامل بیماریزا میپردازند و در انتها آن را به افراد بیمار تزریق میکنند
یا در مثالی دیگر میتوان به مرکز انتقال خون نیویورک که اولین مرکز دریافتکننده پلاسما خون است اشاره کرد که آنها نیز با استفاده از همین روش آنتی بادی به درمان این ویروس خطرناک پرداختهاند. همچنین طی تحقیقاتی در سال 1918 که توسط استیت نیوز انجام شد دانشمندان به این نتیجه رسیدند که با استفاده از خون افراد بیمار میتوان باعث کاهش 50 درصدی حجم بیماران شد و در ادامه از همین روش به درمان بیماری ابولا پرداختند.
در نتیجه و با توجه به تحقیقاتی که کشورهای مختلف انچام دادهاند میتوان امیدوار بود که راه درمان کرونا با پلاسما راهی مفید و مناسب باشد اما تا آن زمان مهمترین نکته رعایت امور بهداشتی و خانه نشینی است.